Stichting JA – algemeen nut beogende instelling (ANBI)
Sinds 1 januari 2014 moet een algemeen nut beogende instelling (ANBI) een aantal gegevens publiceren op internet. Hieronder vindt u de vereiste informatie of een directe link naar de pagina waar betreffende gegevens staan.
Naam instelling – Stichting JA Fiscaal nummer: 8178.89.152 Contactgegevens: deze vindt u hier.
Bestuurssamenstelling en besturingsmodel – De stichting hanteert het zogenaamde bestuur-model (zie in dit verband de Governance Code Cultuur). Het gehele bestuurlijke proces is in handen van het bestuur. De bestuurssamenstelling is als volgt:
- A.J. Verheggen: voorzitter
- A.D. Citroen: secretaris
- P.S. Hofmeister: penningmeester
Beloningsbeleid – De leden van het bestuur ontvangen voor hun werkzaamheden geen beloning. Doelstelling van Stichting JA: De stichting heeft ten doel het initiëren en uitvoeren van projecten die bijdragen aan het promoten en uitbouwen van het (inter)nationale netwerk en de infrastructuur van de Nederlandse muzieksector, het bevorderen en aanwakkeren van de belangstelling voor de beoefening van (jazz)muziek, ter verbetering van de professionaliteit (van musici) in en van deze sector(en) en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste des woords.
Beleidsplan – Stichting JA, opgericht in april 2007, mobiliseert en ondersteunt de spelers binnen het Nederlandse jazzveld (musici, instellingen, podia, conservatoria, festivals en andere jazzinitiatieven) met het maken en uitvoeren van een select aantal concrete, gevarieerde en onderscheidende activiteiten. Het tweejaarlijkse Nationaal Jazz Jeugd Orkest (NJJO), een initiatief uit het ‘veld’, is daar bij uitstek een voorbeeld van. Het praktische beleid van Stichting JA met het NJJO is:
- Talentontwikkeling. Het biedt jonge jazzmusici de gelegenheid om in korte tijd een schat aan praktische en inhoudelijke kennis en ervaring op te doen. Het geselecteerde jong talent werkt op hoog niveau met ervaren coaches en een bekende Nederlandse top-dirigent.
- Ontmoetingsplaats. Het NJJO is een ontmoetingsplaats voor jonge musici van waaruit nieuwe netwerken en samenwerkingsprojecten kunnen ontstaan. Een belangrijk aspect van het project is dat deze ervaring voor de deelnemende musici een opstap is naar een succesvol vervolg van hun carrière.
- Kennisoverdracht. Van de deelnemende musici wordt verwacht dat zij hun groeiende expertise overdragen aan de ensembles, en eventuele conservatoria waar ze deel van uitmaken. Met deze ‘landelijke olievlekwerking’ wordt het rendement en het algemene belang van het NJJO vergroot.
Daar het NJJO in toenemende mate succesvol is gebleken met name op het gebied van de publieksparticipatie en de springplank functie voor de deelnemers, is op termijn het beleid van Stichting JA om dit project verder uit te breiden. Zo worden de relevante samenwerkingen met nationale en internationale talentorkesten en vermaarde professionele orkesten opgevoerd. In plaats dat het project om de twee jaar aan de oppervlakte komt, werkt Stichting JA aan een dermate reeks van (follow up) activiteiten zodat het NJJO permanent in het veld aanwezig is.
Verslag van de uitgeoefende activiteiten en financiële verantwoording – De stichting formeert in cycli van twee jaar een orkest. Het verslag van de uitgeoefende activiteiten van de afgelopen jaargang 2020 treft u hier aan (Inhoudelijke evaluatie NJJO 2020). De balans en staat van baten en lasten van 2020 vindt u hier. Mocht u interesse hebben in het lezen van een meer uitgebreide financiële verantwoording (ook van voorgaande jaren), dan kunt u een e-mail sturen aan info@njjo.nl. Wij zenden u vervolgens deze informatie toe.
Schenking/lijfrente – Wilt u ons steunen met een eenmalige of periodieke gift? Dit kan op een fiscaal aantrekkelijke manier: donateurs van een ANBI (algemeen nut beogende instelling) mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Klik hier voor meer informatie.