Genieten van One Groove

De ontmoeting van het NJJO met het National Youth Jazz Orchestra (NYJO, Verenigd Koninkrijk) en het Bundesjazzorchester (Bujazzo, Duitsland) vindt om de twee jaar plaats. Vanwege de coronapandemie was het dit jaar een digitaal event van 7 tot en met 11 september. 85 Jonge topmuzikanten kwamen van maandag tot en met vrijdag samen in de virtuele oefenruimte, waar ze elkaar leerden kennen, ideeën uitwisselden en netwerkten.

Three Nations Under One Groove is een samenwerking tussen het National Youth Jazz Orchestra (NYJO), het Duitse BuJazzO en het NJJO uit Nederland. Drie opwindende jazzensembles, 85 van Europa’s beste opkomende jazzmuzikanten.

Zij hebben onlangs samen online vanuit allerlei locaties drie multi-screen video-optredens geproduceerd waarvan je kunt genieten, of je nu thuis bent of op pad om wat frisse lucht te krijgen!

De video die wij hieronder presenteren, bevat het nummer ‘Coastbound’ van Mark Armstrong, artistic director van het NYJO.

In de volgende is een compositie te horen van Niels Klein, artistiek leider van het BuJazzO met de titel ‘Three Nations Under One Groove’.

Tenslotte het stuk van Martin Fondse van het NJJO: ‘White Russians’