Nieuws

Ruben Hein leidt NJJO 2019/2020

Zanger, pianist, componist en bandleider Ruben Hein is in 2019 en 2020 artistiek leider en dirigent van het Nationaal Jeugd  Jazz Orkest (NJJO). 

Onder leiding van Ruben Hein doorlopen de 18 geselecteerde topmusici een coaching traject dat gekoppeld wordt aan optredens en diverse nationale en internationale samenwerkingsprojecten. Vanaf mei 2019 gaat het orkest op tournee met een door Ruben Hein op maat gecomponeerd en gearrangeerd programma, waarbij hij zelf ook als vocalist/solist zal optreden. De ervaring die de startende professionals  hiermee opdoen geeft een boost aan hun verdere muzikale, creatieve en maatschappelijke carrière.

Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem, zijn soulvolle jazzy popsongs en zijn eigenzinnige pianospel. Zijn muzikale ontwikkeling bracht hem vanaf zijn op Blue Note verschenen debuut langs verschillende genres, stijlen en samenwerkingen met (inter)nationale grootheden. Het leidde hem naar successen, onderscheidingen, awards, veelgeprezen albums, uitverkochte shows en projecten met o.m. Hans Teeuwen en New Cool Collective. Hij verzorgde  voorprogramma’s van o.a. Robin Gibb, Seal, Tom Jones en Simply Red. In het voorjaar van 2018 bracht Ruben Hein zijn album ‘Groundwork Rising’ uit.

Hein is bij uitstek enthousiast over de missie van het NJJO:  “Ontwikkeling van jong talent is de basis voor de voortgang van de muziekcultuur. Goede begeleiding waardoor dat talent de juiste keuzes kan maken en dicht bij zichzelf kan blijven is cruciaal.” Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren:  Anton Goudsmit, Martin Fondse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman en Peter Guidi.

www.rubenhein.nl
https://www.youtube.com/watch?v=reDVkkkDHKU