Nieuws

Three Nations Under One Groove

De focus van het muzikale werk ligt op drie titels die exclusief voor deze werkfase zijn gecomponeerd door de Musical Directors Mark Armstrong (NYJO), Niels Klein (BuJazzO) en Martin Fondse (NJJO).  Zij presenteren hun composities elk op één dag. De stukken worden vervolgens door elke muzikant thuis gerepeteerd en in beeld en geluid opgenomen. Na de werkfase worden van deze opnames drie verschillende split-screen video’s gemaakt.

De ontmoeting van  het NJJO met het National Youth Jazz Orchestra (NYJO, Verenigd Koninkrijk) en het Bundesjazzorchester (Bujazzo, Duitsland) vindt om de twee jaar plaats. Vanwege de coronapandemie wordt het dit jaar een digitaal event van 7 tot en met 11 september. 85 Jonge topmuzikanten komen van maandag  tot en met vrijdag samen in de virtuele oefenruimte, waar ze elkaar leren kennen, ideeën uitwisselen en netwerken.

Als ondersteunend programma zijn avondbesprekingen gepland met de bekende componisten en arrangeurs Maria Schneider, Michael League (Snarky Puppy) en Miho Hazama.

Afbeeldingen boven: Niels Klein – Martin Fondse – Mark Armstrong