Nieuws

Première Nationaal Jeugd Jazz Orkest V o.l.v. Anton Goudsmit

Op vrijdag 26 mei vindt de première plaats van de vijfde formatie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) in het Bimhuis in Amsterdam. Het twintig koppige ‘Jong Oranje van de jazz’ staat deze editie onder de artistieke leiding van meestergitarist, bandleider en componist Anton Goudsmit.

Het NJJO is samengesteld uit Nederlands toptalent van maximaal 25 jaar. Onder leiding van Goudsmit doorlopen de geselecteerden een bigband-coaching traject dat gekoppeld wordt aan een tournee. Speciaal voor de gelegenheid zal het orkest nieuwe stukken en bestaand werk van Goudsmit in nieuwe arrangementen uitvoeren. Verder zal het NJJO diverse (internationale) samenwerkingsprojecten aangaan zoals het Jong Metropole met het NJO en de Metropole Academy.

De ervaring die de startende professionals hiermee opdoen is van onschatbare waarde voor hun verdere muzikale, creatieve en maatschappelijke carrière. Anton Goudsmit is onder meer de oprichter en hof componist van The Ploctones en mede-initiator en inspirator van het kamerjazz kwartet Estafest. Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren Martin Fondse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman en Peter Guidi.

Kijk in onze agenda om de hele tournee te bekijken.